Vier verbazende koffiewereldrecords om mee uit te pakken

01/09/2022 Thomas Verlinden

Een heerlijke hete kop koffie om aan de dag te beginnen is voor heel veel mensen zo vanzelfsprekend, dat we vaak niet nadenken dan ons eigen koffiemomentje. Toch zijn er vele anderen die wel op zoek gingen naar wat ze met koffie konden doen. Groter en duurder, in uitwerpselen of aan de muur. Voor de volgende records zet je je kopje koffie best even opzij.

De grootste koffie voor de blauwste maandag

Er zijn zo van die dagen dat je wekker afgaat en je denkt dat er geen kop koffie groot genoeg is om je de dag door te helpen. Daar hebben ze in Honduras gelukkig iets op gevonden. In het dorpje Gracias (we kunnen ze niet genoeg bedanken) maakten ze een bakkie troost van 3,36 meter hoog en een diameter van maar liefst 3 meter. Dat is goed voor zo’n 18.000 liter koffie, oftewel ruim 50.000 kopjes koffie. Daar kan zelfs de blauwste maandag niet tegenop.

Olifantenkaka in een kopje

Soms staan ook wij stil bij onze koffieverslaving. Vooral wanneer we bijna vijf euro moeten neertellen voor een venti latte bij koffiedealer. Uiteindelijk troosten we ons met de gedachte dat er mensen zijn die nog veel meer neertellen voor het zwarte goedje. Voor een kopje Black Ivory Coffee betaal je zelfs bijna 50 euro. Wat is er dan zo speciaal aan deze koffie? De bonen zijn eerst opgegeten, verteerd en - jawel - uitgescheiden door olifanten. Mocht dit toch iets te groot zijn, kan je nog steeds kiezen voor de iets goedkopere Kopi Luwat, die een reis door de spijsvertering van de civetkat achter de rug heeft.

Een koffiehuis om in te verdwalen

Ken je het gevoel dat je terugkomt van de wc en je je tafel niet meteen terugvindt? Blijf dan maar weg van het Al Masaa Café. Dit koffiehuis in Saoedi-Arabië heeft plaats voor 1.050 koffieslurpers, waardoor je bijna een gps moet gebruiken om je weg terug te vinden naar je tafel. En dan hebben we nog niet gesproken over de kelners die de duizenden klanten uit elkaar moeten houden.

Koffiekunst is meer dan latte art

Met koffie kan je veel meer dan enkel drinken. Dat bewees de Albanese kunstenaar Saimir Strati in 2011. Met meer dan een miljoen koffiebonen uit Indië, Brazilië en Venezuela creëerde hij een verbluffende mozaïek in zijn thuisland. Hij was zeker niet aan zijn proefstuk toe, want daarvoor deed hij al hetzelfde met kurk, verfborstels, nagels, schroeven en zelfs tandenstokers.


relatedBlogs

Dompel je onder in de theewereld

Vier manieren om je positie op de arbeidsmarkt te versterken

Studente in de kijker: Katrien Van Ghelewe


relatedCourses


previousLabel

Interessante sectoren in uitdagende tijden

nextLabel

De lekkerste ijskoffies

relatedCourses


Barista

De beste koffie opleidingen, die vind je aan de Baristaschool!

Barista Advanced

Leer zelf de allerbeste koffie maken naar het voorbeeld van experts!

studyCategories


Horeca & Hospitality

blogTags


BaristaKoffieOpleidingGroepslesHorecaLatte artDiplomaReviewKoffiebarAdvanced

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0