Koken & Bakken

Koken & Bakken

Ben jij een echte foodie die graag professioneel aan de slag wilt in de keuken? Droom je ervan een eigen restaurant, taartenwinkel of cupcakeshop te openen? Wil je jouw creaties als zoete broodjes doen verkopen? Laat je creativiteit dan de vrije loop en kies een van de boeiende opleidingen uit het thema Koken & Bakken waarmee je als keukenexpert in deze smaakvolle sector start.

Aan de hand van onze professionele cursussen, samengesteld door toppers uit hun vakgebied, leer je alle kennis en technieken die je nodig hebt voor een smaakvolle carrière. Zo verwen je binnenkort jouw smaakpapillen en die van anderen met de meest verrassende gerechten en concepten.

Laat de keukenprins(es) in jezelf helemaal los en kies jouw favoriete cursus uit ons aanbod aan boeiende opleidingen. Op die manier is jouw broodje binnenkort helemaal gebakken!


allSubthemesWithinTheme Koken & Bakken

Koffiebar openen

Koffiebar openen

4 homestudies, 2 fgroupcourses, 1 virtualclass

Patisserie

Patisserie

2 homestudies


beSureOfYourFuture

Dankzij onze opleidingen Koken en Bakken laat je iedereen in een mum van tijd watertanden met je gerechten. Hierdoor ben je een waardevolle aanwinst in menig keuken. Zo start je met het grootste gemak aan een carrière in je eigen zaak, in een restaurant of brasserie, in een hippe foodbar, een bakkerij... De keuze is aan jou! Wat is jouw culinaire droom?

Ik heb al in verschillende restaurants gewerkt en ik merk dat steeds meer zaken hun aanbod verruimen met zoveel mogelijk lokale en ambachtelijke producten. De creatieve bereidingstechnieken en de keuze voor oer-Belgische producten verrassen de meeste klanten in hun restaurantbeleving of geven een extra dimensie aan verschillende gerechten. Het is écht belangrijk dat je jezelf regelmatig bijschoolt om gerechten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. - employerSpeaks

Koken & Bakken

trendsCapitalized

Als chef moet je regelmatig de trends die de hedendaagse keuken bepalen in de gaten houden. Elk jaar opnieuw zijn er verschillende trends die de keukens, bars, patisseries en restaurants domineren. Consumenten worden tegenwoordig steeds gevoeliger voor gerechten met unieke smaken en een authentiek verhaal. Steeds meer restaurants kiezen voor eten dat smaakt en eruitziet als homemade, maar ook in het vriesvak mag liggen. Ook heel wat supermarkten specialiseren zich ondertussen om de thuiskok te plezieren. Er wordt steeds meer rekening gehouden met natuurlijke ingrediënten. Plantaardige producten vervangen vlees. Wild eten, foerageren en groenten nemen in de hedendaagse keuken een steeds prominentere plaats in. Vlees wordt bijvoorbeeld nog gereserveerd en gegeten, maar dan wel van hoogwaardige kwaliteit van duurzame bron en vrij van bewerkingen.

Koken & Bakken, hundredPercentOfTheTime

Er bestaan al heel wat coole innovaties en ontwikkelingen die tijdens het koken gebruikt worden. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van kookplaten die een geïntegreerde assistent bevatten? Zo krijg je stap voor stap begeleiding bij alles wat je doet. Verschillende sensoren houden je kookproces in de gaten en assisteren waar nodig. Ze suggereren de ideale temperatuur en timing en stellen die ook voor jou in. Zo kook je stressvrij en krijg je meer ruimte voor je creativiteit.

Ik ben ongeveer iets langer dan een jaar aan de slag in mijn eigen zaak. Door verschillende ervaringen en contacten met mijn klanten, hebben we gedurende het jaar ons menu verschillende keren aangepast. We zijn geëvolueerd naar een verfijnde keuken in een toegankelijk en gezellig kader. We bieden nu een creatieve keuken aan met gerechten die op ambachtelijke wijze worden bereid. We merken echt dat onze klanten heel veel belang hechten aan deze intense smaken en de combinatie van bepaalde smaken. Bij elk gerechtje op de kaart, van voorgerecht tot dessert, vind je een tip en extra informatie over de gerechten terug. Doordat je je aanbod en menu geregeld aanpast, is het nodig jezelf te blijven bijscholen om op de hoogte te blijven van foodtrends en om je skills op peil te houden. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken veel vraag naar goed opgeleide chefkoks. Door het toenemende aanbod van restaurants, is die vraag de laatste tijd exponentieel toegenomen. Een chefkok moet in verschillende markten thuis zijn om diens kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten. Bovendien ga je met je skills die je tijdens een van onze opleidingen leert aan de slag waar je maar wilt. De sector is enorm breed en biedt je heel wat perspectief.

niceToKnowHeader

  • Bananen en komkommers worden gezien als bessen, omdat hun zaadjes in het vruchtvlees verwerkt zitten.
  • Meer dan veertig procent van de restaurants heeft tegenwoordig een open vuur. Het is een oude stijl van koken die meer smaak geeft en gasten verbindt en vermaakt.
  • Wist je dat een koksmuts ook wel eens een toque genoemd wordt?
  • Jaarlijks gaat er ongeveer duizend kilo eten en drinken door je lichaam, waarvan bijna de helft bestaat uit vocht.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-